Obligaties- Keijser Capital Obligatie Research

Obligaties- Keijser Capital Obligatie Research

Beheerder van consumentenvorderingen CE Credit Management (hierna: CECM) noteerde in de zomer van 2012 als eerste Nederlandse onderneming een MKB-Obligatie aan de NYSE Alternext Amsterdam. Om verdere groei van initiatiefnemer Credit Exchange Groep te faciliteren zocht het bedrijf uit Barendrecht met de uitgifte van beursgenoteerde obligaties de weg naar beleggers.

Met gevestigde handelsnamen als Direct Pay en Webcasso is de Credit Exchange Groep (hierna: Credit Exchange) al vele jaren met succes actief in credit management, waarbij zij het accent legt op consumentendebiteuren. Door jarenlange ervaring, strategische partnerships met marktpartijen en innovatieve (IT) oplossingen heeft dit collectief een sterke positie verworven op het gebied van onder andere debiteurenbeheer en factoring.

Als groep heeft Credit Exchange ruim 1.700 klantrelaties en behandelt het jaarlijks tussen de 2 à 2,5 miljoen facturen. Kern van de dienstverlening is het aanbieden van factordiensten en kredietinformatie met betrekking tot consumenten vorderingen. Naast het aanbieden van deze diensten neemt Credit Exchange ook debiteurenportefeuilles (forward flow) over om vervolgens voor eigen rekening en risico het inningtraject uit te voeren. Hierdoor heeft de groep een vaste plaats verworven in de keten van betalingsverkeer tussen bedrijven en de consument.