scriptie MKB Obligaties-OG financiering

scriptie MKB Obligaties-OG financiering

Voorwoord

Deze thesis met als onderwerp “Alternatieve financieringsmethoden voor commercieel vastgoed vanuit de particuliere kapitaalmarkt” is geschreven ter afronding van mijn Master of Real Estate studie aan de Amsterdam School of Real Estate.

Op dit moment verandert de vastgoedwereld om ons heen in een rap tempo, dit is in de dagelijkse praktijk duidelijk te merken. Hierdoor dient men zich te onderscheiden door creatieve oplossingen te bedenken. Eén van die mogelijke oplossingen zou crowdfunding kunnen zijn als alternatieve financiering. Doordat de term crowdfunding in deze tijd ook steeds vaker in het nieuws komt vond ik het erg interessant om mezelf hierin te verdiepen en te onderzoeken of hier ook een aansluiting zou kunnen zijn met vastgoed.

Ik heb mezelf goed kunnen verdiepen in het onderwerp en heb hier ook zeer veel van geleerd gaandeweg het traject wat het sluitstuk vormt van deze opleiding. Tevens heb ik getracht om alle semesteronderwerpen aan bod te laten komen in deze thesis.

Graag wil ik alle geïnterviewden hartelijk danken voor hun medewerking aan de totstandkoming van deze thesis. Ook wil ik graag al mijn collega’s en directie van Kadans Vastgoed hartelijk danken dat zij mij de mogelijkheid hebben geboden om deze studie te mogen doen en de ruimte die ik hiervoor heb gekregen.

De begeleiding vanuit de ASRE werd gedaan door Ronald Huisman, die ik zeer erkentelijk ben voor zijn betrokkenheid en deskundigheid en waar ik goed mee kon klankborden. Super bedankt daarvoor.

Zeker niet te vergeten wil ik graag al mijn MRE studiegenoten bedanken voor de geweldige tijd die ik met hun door heb mogen doorbrengen en waar ik onvergetelijke goede herinneringen aan over heb gehouden.

Als laatste wil ik uiteraard mijn vriendin Chantal en mijn twee zonen Floris en Casper danken voor het geduld dat zij hebben gehad afgelopen twee jaar tijdens deze opleiding. Het was niet altijd even makkelijk voor jullie maar jullie wisten dat er ooit een punt achter deze opleiding en thesis gezet zou gaan worden en dat moment is nu…